Путин: за единството на Русия и Беларус се сражавали героите на Великата Отечествена война

Славната традиция на братство, взаимна солидарност и сплотеност, проявена по време на Великата Отечествена война, трябва да служи и в бъдеще като надеждна основа за развитие на руско-белоруските отношения, заяви президентът на Русия Владимир Путин, предаде ИТАР ТАСС.

«Русия и Беларус ще продължат да укрепват добросъседските отношения между Съюзническите държави. Договорът за Евразийския икономически съюз, който ще влезе в сила от 1 януари 2015 година, ще даде нови големи възможности за задълбочаване на взаимна интеграция», каза Путин.

Путин изрази убеждението си, че стабилността и просперитета на двете страни се дължи на «единството на народите на Русия и Беларус, за което се сражавали героите във Великата Отечествена война».

«Крайно необходимо и важно е да възпитаваме в младото поколение категорично неприемане на нацистки идеи, за да не се възроди фашизмът никога и никъде», заяви президентът на Русия.

От своя страна, президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че «благодарение на единството на съветския народ, победата над врага е станала възможна» през Втората световна война.