Путин заема трето място в списъка с хора, от които се възхищават

Списъка оглавява основателят на Microsoft и известен филантроп Бил Гейтс, на второ място е президентът на САЩ Барак Обама.

Президентът Путин е класиран на трето място в съставения от британския вестник Times списък с хора, от които най-много се възхищават в света.

В резултат от проведената анкета, хората се възхищават повече от Путин, отколкото от Римския Папа Франциск, заел четвърто място в рейтинга.

Кралицата на Великобритания Елизабет Втора се оказва едва на 17 място, изпреварвайки телевизионната  водеща Опра Уинфри и актрисата Анджелина Джоли.

В допитването, извършено от YouGov по телефона и Интернет, са взели участие 13,895 души в 13 страни, в това число и Русия.

С какво друго се отличава Владимир Путин

Times нарече в края на 2013 година Президента на Русия  Владимир Путин „Човек на годината на международната арена”.

Вестникът отбелязва успехите на руския лидер във външната политика, в частност, постигане на споразумение със САЩ, което позволи да се избегне военната операция в Сирия, при условие за изнасяне на химическото оръжие от нейната територия, а също така за предоставяне на голям кредит на Украйна, което послужи за укрепване на бъдещите отношения между двете страни.

В края на октомври Путин оглави рейтинга на най-влиятелните хора в света, съгласно списание Forbes, измествайки Президента на САЩ Барак Обама на второ място. Изданието отбелязва, също така, че руският Президент е изиграл ключова роля в разрешаването на сирийската криза. До тогава, през 2007 година американското списание Time нарече Путин „Човек на годината”.

http://ria.ru/world/20140111/988743258.html
© РИА Новости. Алексей Никольский

.