Путин: Жестоко и цинично престъпление

„Решително осъждаме това жестоко и цинично престъпление, извършено срещу цивилни граждани. Случилото се за пореден път потвърждава необходимостта от реално обединяване на усилията на целия свят в безкомпромисната борба срещу тероризма”, пише президентът на Русия Владимир Путин в съболезнователна телеграма до краля на Испания Филип VI.

„Международният тероризъм може да се изкорени единствено с общи усилия”, каза премиерът на Русия Дмитрий Медвед. „Терористичният атентат в най-оживената улица на Барселона е чудовищно престъпление”, допълни той.

„Злото няма оправдание” гласи пост в страницата на Министерството на външните работи на Русия в Twitter.

Руските лидери призовават обединяването на европейските лидери в борбата срещу тероризма. „Отново терористичен атентат. Отново в голям европейски туристически център. Този път Барселона. Почеркът на практика навсякъде е един – нападение на мирни граждани. Към такива новини не може да се привикне – винаги изпитваш болка и огорчение”, коментират председателят на Комитета по международни отношения към Руската Дума Леонид Слуцкий. Той допълни, че предложението на Русия за създаването на единна международна антитерористична коалиция е все още актуално, което беше потвърдено и от днешното чудовищно престъпление в Барселона.

Източник: факти.бг