Путин: дано здравият разум в Украйна надделее

Руският президент Владимир Путин заяви в петък (19 август), че Русия няма намерение да разваля отношенията си с Киев, независимо от нежеланието на украинските власти да „имат пълноценни дипломатически отношения на равнище посланици“, предаде lenta.ru. Той изрази надежда, че здравият разум в Украйна ще надделее.

„Въпреки всичко ще създаваме възможности за развитие на контактите, за тяхното поддържане“, заяви руският държавен глава на съвещание с членовете на руския Съвет за сигурност в Крим.

Путин каза, че се надява здравият разум в Украйна да надделее, а провокационните действия да „не станат окончателният избор на нашите партньори“.

Под провокационни действия Путин има предвид опита за диверсия в Крим, който бе осуетен от руските спецслужби. Според него, Киев е решил да предприеме тази провокация заради неспособността си да изпълнява минските споразумения, отбелязва „Российская газета“.

„Ясно е защо бе направено това, защо (в Украйна – бел. ред.) не искат или не могат по някакви съображения да изпълнят минските договорености. И не могат да обяснят на собствения си народ съществените провали в социално-икономическата политика“, подчерта Путин.

Руски дневник