Путин връчи руски паспорт на треньора на националния отбор по джудо Ецио Гамба

Путин връчи руски паспорт на треньора на националния отбор по джудо Ецио Гамба

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин подписа указ за предоставяне на руско гражданство на треньора на националния отбор по джудо Ецио Гамба, съобщи в петък пресслужбата на Кремъл, предаде газета.ru, цитирана от “Руски дневник”.

В петък Гамба, италианец по рождение,  проведе тренировка с националния отбор по джудо, в която участва и Путин. Президентът на Русия връчи на треньора руски паспорт и отделно отбеляза: „За да може този документ да стане истински, задължително е необходим подпис“, цитира думите на Путин „Р-Спорт“. Гамба се подписа в паспорта под аплодисментите на целия отбор.

Владимир Путин допълни също така, че треньорът „вече е силно свързан със страната, дори повече, отколкото чрез джудото“. Той отбеляза, че такива хора като Гамба повече помагат за сближаването на народите, хората и страните, отколкото всевъзможни „демагози, които са свикнали да разсъждават на теми, които се въртят около политиката“. Такива хора като Гамба, според президента на страната, вършат реална работа, сближават културите и помагат да се върви по общ път към общите цели. От своя страна Ецио Гамба благодари на Путин за предоставянето на руско гражданство, подчертавайки, че това е важен подарък за него.