Путин вкара една шайба в мач от турнира на Нощната хокейна лига

„Звездите на Нощната хокейна лига“ победи „Сборния отбор на Нощната хокейна лига“ с резултат 9:5 в гала-мач късно снощи. Руският президент Владимир Путин, участващ в отбора-победител, вкара една шайба, предаде ТАСС.

След играта държавният глава сподели впечатленията си в ефира на телевизия „Мач ТВ“, като отбеляза, че това е била „учебна игра“. Путин подчерта, че играчите от Нощната хокейна лига са възрастни хора – над 45 години, които дават добър пример на семействата и съседите. „Много се радвам, че този проект беше успешен“, подчерта той.

Говорейки за националния отбор на Русия, Путин заяви, че там спортът е на съвсем друго ниво. „Там спортът е на висше ниво и ние от цялото си сърце пожелаваме успех и ярки победи на националния ни отбор“, каза той.

След края на мача президентът на Нощната хокейна лига – двукратният олимпийски шампион Александър Якушев връчи на отбора на Путин Купата на шампионите на НХЛ.

Инициатор за създаването на Нощната хокейна лига е именно Владимир Путин, припомня ТАСС. Тя обединява любители на хокея на лед, които в свободното си време, като правило вечер (това даде и името – нощна лига) се събират и играят хокей на лед. Първият гала-мач на НХЛ се провежда на 7 май 2012 г.