Путин бойкотира Генералната асамблея на ООН

Руският президент Владимир Путин няма да отиде на тазгодишната Генерална асамблея на ООН. Това съобщава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според заповед на самия Путин руската делегация ще бъде оглавена от министъра на външните работи на страната Сергей Лавров.

Освен него за Ню Йорк като официални представители на Москва ще заминат още заместникът му Генадий Гатилов, председателят на Комитета по международните дела на Съвета на федерацията Константин Косачьов, постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, както и директорите на отделите по правни аспекти и по международните организации към МВнР Роман Колодкин и Александър Панкин, предаде „Интерфакс“.

Освен тях за участие в сесията на Генералната асамблея, която започва на 13 септември в Ню Йорк, като представители на Русия заминават още началникът на отдела на външното министерство в Москва по хуманитарно сътрудничество и правата на човека Анатолий Викторов, колегата му от департамента по новите заплахи Иля Рогачьов и шефът на отдела по въпросите за неразпространение и контрол над разпространението на оръжия Михаил Улянов.