Путин за атентата в Ница: Жестокостта и цинизмът на престъплението са потресаващи

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на френския си колега Франсоа Оланд във връзка с гибелта на френски и други граждани в резултат на терористичния акт в Ница, съобщи пресслужбата на Кремъл, предаде РИА Новости.

„Потресаващи са жестокостта и особеният цинизъм на това престъпление, извършено в деня на националния празник на страната ви. За пореден път се убедихме, че човешкият морал е чужд на тероризма: в негови жертви се превръщат невинни хора, включително жени и деца“, цитира пресслужбата на Кремъл съдържанието на съболезнователната телеграма на руския президент.

Путин е подчертал, че за победата над „това чудовищно зло“ е необходимо да се обединят силите на цялото цивилизовано човечество, последователно и безкомпромисно да се борим с всички форми и прояви на тероризма: да се унищожат или обезвредят терористите и техните идейни вдъхновители, където и да се крият те, систематично да се разрушава инфраструктурата на екстремистките подземия и твърдо да де пресича финансовата им подкрепа.

Путин потвърди, че Русия от своя страна е готова за най-тясно сътрудничество с Франция и другите международни партньори във всички области на антитерористичната дейност.

Руският президент предаде думи на съчувствие и подкрепа към роднините и близките на загиналите и пожела скорошно възстановяване на всички пострадали.