Путин: Ако Европа не е самостоятелна, защо да разговаряме с нея?

|Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова на диалог с Европа, но само ако тя е силна, самостоятелна и независима. Това стана по време на пресконференцията на държавния глава, на която над 1400 журналисти имаха възможността да му задават въпроси.

„Ние сме заинтересовани от развитие на взаимоотношенията с Европа, но тя трябва да говори с един глас. Ако това не е възможно на общоевропейско равнище, ние сме готови да развиваме двустранни отношения с отделните държави в Евросъюза“, каза Путин.

Путин коментира и обвиненията на разузнавателни агенции в САЩ, че хакерски атаки от Русия са повлияли на президентските избори.

„Демократическата партия погрешно се опитва да обвинява външни фактори за загубата си на президентските избори в САЩ. Загубилата страна винаги търси виновни извън себе си. По-добре да търсят проблемите в себе си. Както напълно правилно каза избраният за президент Доналд Тръмп, кой знае какви са тези хакери. Може да са от друга страна, а не от Русия”, коментира Путин.