Псаки: Ние още не сме проучили законите за Донбас, но сме сигурни в тях

Джен Псаки, официален представител на Държавния департамент на САЩ, дала да се разбере, че претенциите на ДНР и на ЛНР по приетия от Киев закон за Донбас са необосновани, признавайки при това, че не е запозната с всички негови нюанси.

По време на брифинг Псаки е заявила, че макар да не е изучила подробно закона, тя е уверена, че украинската страна се придържа към приетите договорености и не се съмнява в това.

Така тя е коментирала изказването на журналист по време на брифинга, че лидерите на ДНР и на ЛНР не считат, че решенията на Киев относно Донбас съответстват на Минските споразумения. В частност тяхното недоволство е свързано с признаването от Киев на някои райони от Донбас като окупирани.

„Ние все още не сме изучили закона внимателно, но аз съм напълно уверена, че украинците считат, че той трябва да се разпространява до границите, уговорени през септември.”

Псаки дала да се разбере, че не счита претенциите на лидерите на ДНР и на ЛНР за обосновани, защото „лидерите на сепаратистите” и „източните украинци” не са едно и също нещо.