Протест пред турското посолство в Москва: Московчани замеряли сградата с камъни, яйца, домати и боя

Пред посолството на Турция в Москва в сряда се е провел спонтанен митинг срещу действията на турската страна, които във вторник свалиха руския самолет Су-24.

Както съобщи кореспондент на ТАСС, около посолството се събрали близо 900 души. Те не скандирали никакви лозунги. Хората, които дошли пред сградата на дипломатическата мисия, замеряли посолството с камъни, яйца, домати и боя. По време на протеста пред посолството са били счупени 15 прозореца на първия и втория етаж.

Протестът продължил около 15 минути, никой от участниците не е задържан.

Това е втори протест пред турското посолство за изминалото денонощие – по-рано вечерта пред сградата се събрали над 600 души. Участниците в протестите държали плакати с надписи „Удар в гърба“ и „Не отивам в Турция“. както и снимки, на които е запечатан момента на взривяването на самолета във въздуха. Много от тях носели черни ленти на ръцете си.

Първите протестиращи се появили пред сградата на турското посолство още през деня, когато се съобщи за свалянето на руския самолет, а в 21 ч. московско време е започнал масовият протест.

Преди протестните акции около посолството на Турция са били засилени мерките за сигурност, около целия периметър на сградата са били поставени метални заграждения, а непосредствено пред зданието на дипломатическото представителства са дежурили няколко автобуса с полицейски служители.