Проектът „Обединена Украйна“ приключи

Проектът „Обединена Украйна“ приключи

Публикувано от:

На проекта „Обединена Украйна“, като държава във формата, в която е създадена през 1921 г. от болшевиките е сложена точка.
Не знам какви болни мозъци,могат да се надяват след толкова кръв,убити мирни хора и омраза, Донецк и Луганск да пристанат на фашистката хунта.

Сега от предишна Украйна може да се реализират поне два проекта,ако битките на олигархичните фронтове не доведат до по голямо деление:

Федерална държава от ДНР и ЛНР с ново име,например „Новоросийска федерация“ или „Новорусия“ или нещо друго и след определен период и след референдум,тази форма на управление може да се включи в Русия или не,с правата на федерален окръг или не.
Вече част от пенсиите и социалните помощи в Луганска народна република ще започнат да се плащат в долари заради прехода на ЛНР към мултивалутна система, съобщи финансовият министър на ЛНР Евгений Мануйлов, цитиран от РИА „Новости“.

„В момента в бюджета на републиката освен гривни има и рубли, а започнаха да постъпват и долари и затова част от пенсиите и помощите ще бъдат изплатени в американска валута“, подчертал Мануйлов.
Финансовият министър също така отбелязал, че делът на плащанията в долари засега няма да превишава 6%.
По-рано и ръководителят на републиката Игор Плотницки  заяви, че заплатите и пенсиите в ЛНР може би ще бъдат изплащани в рубли, гривни, евро и долари.

Втората част,управлявана в момента от воюващите олигарси Порошенко и Коломойски и с министър-председател американският любимец Яценюк,т.е. остатъка на проекта на „политическите украинци“, най-добре да се трансформира в украинска федерална държава.
Идеята на „Нова и Съединена Украйна“ заедно със ДНР и ЛНР, като проект на единна държава и нация  изглежда напълно нереална, особено на фона на войната на олигарсите,която започна:
Два батальона на Националната гвардии на Украйна са изпратени  в Днепропетровск за охрана на обществения ред по указ на Порошенко.
Самият Порошенко се страхува от отцепване на област Днепропетровск,на която Игор Коломойски е управител.
Коломойски  блокира 50 млн. долара на Порошенко в своята Приват Банк.
Счита се,че Игор Коломойски има своята частна армия в състав батальоните:  „Азов“, „Айдар“, „Донбас“, „Днепър-1″ и „Днепър-2″.
Управителите на области (разбирай Коломойски б.а.) няма да имат свои собствени армии,казал Порошенко по време на среща с украински военни,съобщава ТАСС. Въоръжена схватка с жертви е избухнала между бойци от батальон на Коломойски и подразделения на Службата за сигурност,но с цел контрол потоците от контрабандна стока,в случая нелегален алкохол.
Украйна тази година трябва да плати 11 милиарда долара, докато златните резерви на страната са по-малко от  6 милиарда.
Вашингтон се надява,с бързо въоръжаване на Украйна и един заем от Европа,да възродят ентусиазма на на елита Киев и желанието да се бори чрез туповете на украинци,европейци и руснаци за интересите на САЩ.
Сорос настоява: ЕС да даде на Украйна поне $15 милиарда?!
Украйна спешно се нуждае поне от 15 милиарда долара помощ от страна на Европейския съюз е мнението на Джордж Сорос в статия за New York Times.
Той подчертава, че „за да се обезпечи оцеляването на Украйна и да се стимулират частните инвестиции, западните държави трябва да поемат задължението да предоставят допълнителни средства.
Най-агресивния лобист за въоръжаването на  Киев е говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд“.  По време на Мюнхенската конференция,тя се опита да убеди европейците идеята за необходимостта да въоръжат Киев.
American Journal отбелязва, че  в началото на март, председателят на Комитета на началник-щабовете Мартин Демпси заяви, че САЩ и техните съюзници в НАТО „трябва да обмислят предоставянето на  военна помощ“ в Киев.
С подобни изявления бяха направени, и от директорът на Националното разузнаване Джеймс Клипър, както и командира на силите на НАТО в Европа Филип Бридлав, които, се опита да направи всичко възможно, за да убеди САЩ и Европа в необходимостта от въоръжаването на Украйна,и дори  си позволява дезинформация за примирието в Донбас.

Източник: http://yphalachev.blogspot.com/