Програмата на Копринка-2014 и информация за нашите участници

ПРОГРАМАТА НА СЪБОРА:

1.ПОКЛОНЕНИЕ НА ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА НА ВРЪХ ШИПКА

2. БОГАТА ЛИТЕРАТУРНО-МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА С УЧАСТИЕТО НА ПРОФЕСИОНАЛНИ И САМОДЕЙНИ СЪСТАВИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ, НА ФИНАЛИСТИТЕ ОТ ФЕСТИВАЛА ЗА РУСКА ПОЕЗИЯ, ПЕСЕН И ТАНЦ “ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ” от 09:00 до 17:00 ч.

3. НАГРАЖДАВАНЕ НА ПЪРВЕНЦИТЕ В ПЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА„ОБИЧАМ МОЯТА РОДИНА” ПОСВЕТЕН НА:

1150 години от ПРИЕМАНЕТО НА ХРИСТИЯНСТВОТО В БЪЛГАРИЯ /864/,

700 години от раждането на преподобния Сергий Родонежски /1314/

190 години от ИЗДАВАНЕТО НА “РИБНИЯ БУКВАР” НА ПЕТЪР БЕРОН /1824/,

400 години от легендарния подвиг на ИВАН СУСАНИН /1613/

100 години от ОСВЕЩАВАНЕТО НА ХРАМА “СВ. НИКОЛАЙ” В СОФИЯ – РУСКАТА ЦЪРКВА /1914/,

и на НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ НА ВСИЧКИ НАРОДИ.

Официалното откриване ще се състои в 13:00 часа.

За първи път на тазгодишния 11–и Национален Събор на приятелите на Русия, на яз. Копринка ще бъдат представени финалистите от проведеният по инициатива на НД Русофили национален фестивал „Пусть всегда будет солнце“, който се проведе на територията на цялата страна.

Приятна изненада беше високото ниво на участниците във фестивала, което още веднъж показва любовта към песен и руското изкуство, която никога няма да умре.

Изразяваме благодарност  на участниците и техните преподаватели за вложения  труд и високото музикално естетическо ниво. НД Русофили ще направи всичко възможно този конкурс да продължи да се развива, което ща бъде от първостепенна важност, имайки предвид , че живеем във време на духовна нищета.

 Нашите гости изпълнители са:

1.Илия Луков

190347_201387846547215_10665_n

Започва живота си като бедно селско момче. С мириса на земята, която стъпват босите му крака, се пропива здравото усещане за истинските жизнени посоки и умение да “чувствува” и “чува” своя народ.

Песните стават първата му любов. За 10 години от първото си качване през 1994 година на сцената до днес е издал 13 музикални албума. Видео албумите са девет.

“Пирин фолк”. През 1996 година печели двете най-големи награди – на публиката и журито с песента ” Мъжка молитва”.После идва “улавянето” на музиката, който той счита, че е изпратена от небето.Композиторският талант на Илия Луков родиха най-големите му хитове като “Мъжка молитва”, “Магдалена”, “Хоро на влюбените”, “Конче аджамия”, “Мамо, снощи те сънувах” и други.

 

2. Група Грамофон

546702_376867929027427_19234630_n

Те популяризират руската музика и култура по един прекрасен начин. България и българите обичат руската песен, както и обичат група „Грамофон“.

Група “Грамофон” има в репертоара си над 600 песни – от руски белогвардейски до актуалните поп изпълнения.

„Тръгнахме съвсем случайно през 2000 г. Тогава една приятелка ни покани да направим вечер на Висоцки. В онзи период руска музика не се слушаше, не се и пускаше по радиата. В кръга на шегата малко се притеснявахме да не ни бият. Направихме една невероятна вечер, която решихме да повторим след 15 дни. Видяхме, че има сериозен интерес и така вече 13 години сме заедно“, разказа създателят на групата Георги Гарчов.

 

3.Дани Милев

portfolio1

Дани Милев е един от най-популярните български поп изпълнители и един от най-известните музикални композитори. Той е също така и страхотен китарист. Работил е заедно с едни от най-успешните български музиканти. Дани е автор на много от съвременните хитови песни.

Дани Милев участва като изпълнител във всички албуми на най-продавания български дует на всички времена – Дони и Момчил. Работил е с музиканти като Ваня Костова, Графа, Стефан Вълдобрев, Нина Николина и други…

През 1997г. заедно с Мишо Шишков и Калин Вельов аранжира и записва прекрасната песен „Синьо безвремие” на Нона Йотова. В този период Дани аранжира музиката на Стефан Вълдобрев за американска кино продукция с участието на Силвестър Сталоун.

През 2000г. отваря свое собствено студио, наречено „Фабула”. Там освен собствена музика, той реализира и няколко албума на известни изпълнители – „Не завиждам” на Нона Йотова, дебютния албум на Нети, както и „Естрада” на Дони.

Дани е композитор също така на музиката за популярното ТВ шоу „Непозната земя”, което се излъчва по Българската национална телевизия до момента. През 2007г. аранжира музиката за авторския моноспектакъл на Камен Донев.