Проверката за бойна готовност в Русия продължава

Над 300 руски десантчици в Приморие ще изминат 150 километра с маршируване за 48 часа в рамките на ученията, които се провеждат по време на внезапната проверка за бойна готовност на руската армия, съобщи РИА Новости, позовавайки се на съобщението на пресслужбата на министерството на отбраната на Русия.

„Над 300 военнослужещи на Военно-въздушните войски на Усурийски десантно-щурмови части изпълниха задачи с парашутни системи Д-10 на площадка за кацане „Корсаково” (Приморски край)”, се казва в съобщението.

След десантирането със самолетите и сбора, десантчиците ще осъществят преход с маршируване от 150 километра в непозната местност за по-малко от 48 часа.

Руското ведомство добави, че след кацането на БДК съвместно с подразделенията на морската пехота, десантчиците ще изминат по море около 1000 километра за излаз в района на остров Сахалин.

Напомняме, че на 11 септември руският президент Владимир Путин нареди внезапна проверка за бойна готовност на Източния военен окръг. Проверката ще продължи до 18 септември, като в нея са задействани около 100 хиляди руски военнослужещи.