Призовават Меркел да се откаже от проамериканската политика

Призовават Меркел да се откаже от проамериканската политика

Публикувано от:

Депутатът от Бундестага доктор Сара Вагенкнехт призова германския канцлер Ангела Меркелда се откаже от проамериканската политика, като я обвини в това, че провежданата от нея политика води към катастрофа цяла Европа.

„Нашето правителство уж подкрепяше тези сили, които бяха за демокрация и Европа, която е срещу олигарсите, бедността и корупцията. А днес Вие подкрепяте правителство, в което четирима министри принадлежат към националистическата партия, и открито са срещу евреите и руснаците, правителство, което води война срещу собствения си народ. Вие подкрепяте президент, който проведе предизборната си кампания със своите откраднати милиарди и с помощта на своята телевизия”.

“Още повече, – каза депутатът,- 100 години след Първата световна война и ужасите на Втората световна война, германското правителство помага за разпалването на нова война в сърцето на Европа”.

„Украйна затъва в гражданска война. Вие заблуждавате нашето общество, премълчавайки това, което наистина се случва там. Вие криете, че богатите украински олигарси, като военните лидери на талибаните, финансират своите частни армии, че те безсрамно ограбват страната”.

Вагенкнехт обвинява Меркел и в това, че тя е помогнала за това, бедността в Европа да продължава да расте.„Ако бедността на населението продължава да расте, ако социалното неравенство излиза извън контрол, такава Европа ще загине. И Вие също сте виновна за това, г-жо Меркел. Вие предадохте Европа!”.

Сара Вагенкнехт нарече политиката на Меркел по санкциите срещу Русия безотговорна, над която отдавна се смеят американските нефтени и газови концерни.

“Мирът и сигурността в Европа са невъзможни без Русия, и още повече, срещу Русия. Затова германското правителство е длъжно еднозначно и решително да се противопостави на плашещата военна политика на Обама и обявеното разполагане на войски на НАТО в Източна Европа. На нас не са ни нужни поредните военни провокации, не ни е нужно повече оръжие в препълнения с оръжие свят”, заяви още Вагенкнехт.

„Затова, г-жо Меркел, освободете се най-накрая от тази зависимост, от политиката на САЩ и се постарайте, по възможност, заедно с Франция да направите така, че Европа да се откаже от обострянето на конфликта”, призова депутатът.