#‎FreeBuzila

Национално Движение Русофили  се обръща към обществеността в България с призив да се присъедини и  да подкрепи  кампанията в защита на журналиста и политолога от Украйна, Артьом Бузила  #‎FreeBuzila

Въпреки  младостта  си, 25-годишният Артьом Бузила е един от най добрите журналисти в гр.Одеса  и Бесарабия.

На 29 април, органите от  СБУ арестуваха главния редактор на naspravdi.com.ua. – онлайн портал  на украински език.  Смелият, инакомислищия журналист  стана поредната жертва на репресии от страна на киевския  режим в навечерието на 2  и 9 май.

В момента той е лишен от всички граждански и човешки права. Намирайки се в следствието в гр. Одеса с него се отнасят така, както се отнасяха фашистите с местните жители през войната. Измъчват го  и не му дават да спи, светейки му с фенер в очите.

И това само, защото имаше смелостта свободно да изповядва  прогресивните си идеи неотговарящи на настоящата  ситуация в Украйна.

Днес в Украйна, страната, която се бори за европейски  демократични ценности,  могат да дойдат да арестуват всеки, който има убеждения, принципи и  не се страхува да ги изрази. Недопустимо  е през 21 век журналист  да бъде арестуван заради идеите си и справедливото им отразяване.

Молим ви, подкрепете ‪#‎FreeBuzila !

11017048_10206558175891727_9129554181100126085_n