Прецедент – замразяват четири от големите сцени в страната

Прецедент – замразяват четири от големите сцени в страната

Публикувано от:

София, Варна, Бургас и Велико Търново ще разкрият потайностите на Санкт Петербург с една вълнуваща танцова формация, част от вековната руска култура – БАЛЕТЪТ НА ЛЕД.

Едновременно с това ще бъде сцена за обичани по цял свят балетни произведения от Чайковски: „Лешникотрошачката“ и „Пепеляшка“ по Прокопиев.

Част от БАЛЕТА НА ЛЕД на Санкт Петербург са европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, които обучават 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство.

Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка.

Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.

Едва тази година за първи път ще бъдат на българска сцена, за да завладеят и последното незавладяно кътче в Европа. Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка насред градския шум.

ST. PETERSBURG BALLET ON ICE пристига у нас за цяло турне:
Варна – Фестивален комплекс, 23.11 „Лешникотрошачката“, 24.11 „Пепеляшка“, 19:00ч.
Велико Търново – ДКС „Васил Левски“, 26.11 „Лешникотрошачката“, 27.11 „Пепеляшка“, 19:00ч.
София – зала 1 на НДК, 29.11 „Пепеляшка“, 14:00ч; 29.11 „Лешникотрошачката“, 20:00ч.
Бургас – Държавна опера 20 и 21 ноември от 20 часа
Можете да ги закупите на Билетен център НДК, на Туристически информационен център Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, в магазини Пикадили, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg.