Преизбраха Медведев начело на „Единна Русия“

Руският премиер Дмитрий Медведев бе преизбран за председател на партията „Единна Русия“, предаде ТАСС.

Медведев от 2012 г. е председател на партията, основана от Владимир Путин. На конгреса в Москва той бе избран за нов петгодишен мандат, като според устава на „Единна Русия“ е било необходимо да получи гласовете на най-малко две трети от броя на делегатите.

 В речта си пред конгреса Медведев призова съпартийците си да не се поддават на провокациите на идеологическите си противници по време на кампанията за изборите тази година, които ще се състоят в над 30 региона на Руската федерация. Той предложи партията да прави всяка година първични избори за определяне на кандидатите за регионалните законодателни събрания.

Медведев отбеляза, че е важно „Единна Русия“ да развива връзките си с партньорски партии от други страни и съобщи, че към днешния конгрес са били отправени приветствия от китайската компартия и от партии партньори от балканския регион, Куба, Австрия, Камбоджа, Кипър, Италия и други.

При закриването на форума преизбраният лидер предаде на делегатите поздравленията на президента Путин, с когото разговарял „по някои текущи въпроси“.

Русия трябва да се прости с илюзиите, че западните санкции срещу нея скоро ще бъдат отменени, каза руският премиер Дмитрий Медведев. Очевидно е, че всичко това ще продължи дълго време, каза той, имайки предвид санкциите

Няма какво да се надяваме на нечии чужди избори, на идването на нови чуждестранни лидери, каза руският премиер в речта си на конгреса на управляваща партия „Единна Русия“. Медведев добави, че за работещите в руското селско стопанство, за които режимът на санкциите е създал „удачни условия“, трябва активно да използват създалата се ситуация, предаде ТАСС.

Новият американски президент Доналд Тръмп обеща да възприеме нов подход към Москва и това породи известни надежди в Русия, но висши руски служители предупреждават, че различията между Москва и Вашингтон няма да бъдат преодолени за ден-два.

 

error: Съдържанието ни е авторско!