„Президент-кафе“: В Русия откриха уникално по рода си патриотично заведение

В новооткритото заведение сервитьорките са от „отбора на Путин“, носят бадж с такъв надпис на дрехите си, пише „Комсомольская правда“, цитирана от epicenter.bg. По стените са закачени портрети на президента, коктейлите са в цветовете на руския национален флаг, тапетите припомнят Олимпиадата в Сочи.

wx1080

След като учи в продължение на три години в САЩ за мениджър на големи и средни предприятия, Светлана Лаутман се връща в Русия и излива тригодишната носталгия и патриотични чувства в единственото по рода си кафене не само в Русия. В „Президент-кафе” всичко е свързано с Русия, с нейната нова и по-стара история.

Снимките на Путин са навсякъде, но могат да се видят и снимките на Гагарин, богатири, хокеисти, Камаз, Саяно-Шушенската електроцентрала.

На фасадата на сградата е опънат транспарант с героите от филма „Особености на руския национален риболов” и надпис: „Ну… за санкции! Поди тут поспорь”  (А колкото до сакциите, ела да се разберем) .

Зад врата, на която стои интригуващия надпис „Блок НАТО”, посетителите изливат емоциите си. В малкото помещение са наредени снимки на Обама и Меркел, Тимошенко, Порошенко и Кличко и други политици. Под всеки портрет има черен маркер, и посетителите могат да рисуват по портретите, показвайки отношението си към политиците. Един от най-предпочитаните политици за дорисуване е Арсений Яценюк. Другите портрети се сменят по веднъж на ден, а неговият два пъти.

wx1080 (1)

В тоалетната има друга изненада – тоалетната хартия е с лика на Обама, изтривалката е в десена на американското знаме. Това е отговорът на Светлана за антируските колажи, циркулиращи в интернет.

wx1080 (3)

Менюто е предимно класическо. Руски пелмени, кавказко барбекю, бурятска кухня, френски специалитет. Светлана Лаутман записва предложенията на клиентите, за да ги включи в постоянното меню. Категорична е, че могат да приготвят и пиле по киевски, но ястието ще носи друго име. Заведението все още не предлага алкохол, защото чака лиценз.

wx1080 (4)