Президента на МОК е доволен от Олимпиадата в Сочи

Президента на МОК Томас Бах заяви, че е доволен как протича Олимпиадата в Сочи. Той посети турнирите по биатлон, където в гонката при мъжете победи френския скиор Мартен Фуркад.

„Това са великолепни състезания за всички спортисти. Отлични условия имат не само биатлонистите, но и спортистите от всички други спортни дисциплини. Обектите са чудесни, както и олимпийските селища, и на атлетите им харесва тук. Щом спортистите са доволни, значи и аз съм доволен. Стадионът „Лаура“ е фантастичен с отлични условия за провеждане на състезанията от най-висок клас. Редовно идвам тук за да наблюдавам игрите. Биатлонът е любимият ми спорт, затова посещавам често състезанията не само на Олимпийските игри, но и на Световната купа и други състезания“, разказа въодушевено Бах пред ИТАР-ТАСС.

Също така, той подкани, всички онези, които коментират отрицателно Олимпиадата в Сочи, да дойдат и да се уверят лично в думите му. Той е убеден, че след това ще бъдат на съвсем друго мнение. Томас Бах увери, че условията са чудесни както за живеене, така и за състезаване, и има намерение да посети турнирите на всички видове спорт в зимните игри.

 

error: Съдържанието ни е авторско!