Пред посолството на Великобритания в София се проведе протест

Пред посолството на Великобритания в София група български патриоти и Асоциацията на сирийците в България проведоха протест под надслов „Стига фалшификации! Искаме спазване на международното право!“.

С ФЛАШМОБ И ИМПРОВИЗИРАНА СЦЕНА ТЕ ДЕМОНСТРИРАХА, КАК МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ ФАЛШИФИКАЦИИ ПРЕД ВИДЕОКАМЕРА. Хора преоблечени, като „Белите каски“ те разпръснаха брашно, след което сигнализираха за химическа атака и демонстративно измиха ръцете на Тръмп, Мей и Макрон.

Поводът за протеста бе ракетният удар, който САЩ, Великобритания и Франция нанесоха върху Сирия в противоречие на устава на ООН, като се оправдаха с очевидно режисирано видео, показващо последствията от мнима химическа атака в сирийския град Дума. По думите на протестиращите, вече има достатъчно доказателства за това, че изработеното от псевдо хуманитарната организация „Белите каски“ видео е постановка, а жертвите се оказаха живи и здрави, като дори разказаха как са били въвлечени в сценария на поддръжниците на терористите.

Протестиращите издигнаха лозунги: „Белите каски – марионетки на терористите и американските милитаристи!“, „Фалшификации и провокации – необмислени инструменти на САЩ“, „Долу ръцете от свободна и независима Сирия!“, „Тръмп и Мей – палачи“, „Настояваме за спазване на устава на ООН!“.

По думите на протестиращите, днес Сирия е жертва на фалшификация, но утре този подход може да бъде използван срещу всяка една страна.

Опасната игра, която водят САЩ и Великобритания може да доведе до Трета световна война, която ще засегне и България. Събралите се пред посолството на Великобритания в София настояват за спазване на международното право.

Те обясниха присъствието си пред британското посолство с това, че основателят на „Белите каски“ е Джеймс льо Мезюрие, който е бивш британски военен разузнавач, тясно свързан с „BlackWater academy“. Същевременно правителството на Великобритания официално финансира „Белите каски“, които оперират само на територията на терористите и могат да бъдат видени на видеоклипове заедно с екстремистите от „Джебхат ан-Нусра“ включително с оръжие в ръце.