Предлагат на Порошенко да се забрани вноса на руски книги в Украйна

Нова петиция се появи на сайта на украинския президент Петро Порошенко. Този път авторите предлагат да бъдат забранени за внасяне в страната печатните книги и периодичните издания от Русия. Съответната петиция е публикувана на сайта на държавния глава на Украйна в четвъртък, предаде РИА Новости.

„Да се забрани вносът в Украйна на печатни книги и периодични издания от Русия“, се казва в петицията, която до момента е събрала само три подписа.

Практиката на публикуване на петиции на сайта на Порошенко започна на 28 август миналата година, припомня РИА Новости. За да разгледа президентът публикуваното предложение, е необходимо то да бъде подписано от минимум 25 хил. души в продължение на три месеца от датата на качването му в сайта. Едва тогава държавният глава може да внесе за разглеждане в парламента законопроекти за решаването на поставените в петицията въпроси. Президентът е длъжен да разгледа всяка петиция не по-късно от 10 дни от момента на появяване на уведомлението за начало на разглеждането й.