По покана на новоучредената структура на НД „Русофили” в Несебър гостува Милен Тотев

Автор: Максим Момчилов.

По покана на новоучредената структура  на национално движение /НД/ „Русофили” в Несебър гостува ловешкият бард Милен Тотев. Изпълненията на барда, които по звучене удивително съвпадат с тези на непрежалимия  Булат Окуджава, бяха и своеобразен подарък към жителите и гостите на града, поднесен им от несебърската структура на НД „Русофили”.                                                                                                                   

Музикалната вечер, която се състоя в основната зала на конферентен център „Несебър”, бе открита от Христо Николов-председател на НД „Русофили”- Несебър. В нея,  освен шлагерите на Окуджава, прозвучаха и песни с тематика от Отечествената война и мелодии от филми. Изпълненията на барда от Ловеч предизвикаха аплодисменти в залата, а вечерта започнала като монологично изпълнение на госта от Ловеч, се превърна в хорово пеене най-вече заради присъстващите представители на руската общност в несебърската община, които пригласяха на всяка песен.

Специален гост на музикалната вечер, заедно със семейството си, бе и новоизбраният кмет на Община Несебър Николай Димитров. Преди началото на спектакъла той бе отличен с юбилейния медал „70 години от победата над фашизма”. Удостояването му с отличието на Руската федерация е израз на признание за развитието и обогатяването на българско – руските отношения  не само като орган, олицетворяващ изпълнителната власт в Община Несебър, а и за личното му отношение и съпричастност към решаване на проблемите на руската общност на несебърска територия.

Следващата проява на НД„Русофили“ в Несебър, съвместно с народно читалище „Яна Лъскова 1905”,  е творческа вечер на Елка Няголова под мотото „Чаша чай и две чаши поезия“. Тя ще се състои в основната зала на конферентен център „Несебър” на 18 ноември-сряда от 18 ч., като на нея отново ще звучат песни в изпълнение на Милен Тотев.

Първата организирана проява на НД „Русофили“ – Несебър, учредено преди седмица, показва нарастващ интерес към дейността на движението. Всеки желаещ да се присъедини към него, може да стори това като попълни заявление за членство в общинската библиотека в новата част на Несебър.