Последният ход на Путин, който ще съкруши ЕС и НАТО

Пол Крейг Робъртс, бивш служител на Държавната хазна на САЩ, разговаря с Ерик Кинг в предаването „King World News”, за последните събития в Украйна и за последния ход на Путин, който

ще съкруши ЕС и НАТО.

Д-р Робъртс: – Ерик, съществуват много неща във финансовата област, които може да експлодират, но истинският удар изисква отказ от долара и от еврото. Щом това стане, няма да може да се подкрепят банките, производните или суверенните облигации.

В краткосрочен план, едновременно с печатането на пари, може да се запази работеща тази мошеническа система. Но стойността на долара и еврото внезапно ще се срутят, когато играта завърши. И двете валути се увеличиха количествено далеч отвъд границата на възможностите за икономическо обезпечаване на стоките и услугите. Когато отказът стане факт, няма да има никакъв начин да се предотврати дисбаланса, който съществува днес в системата…

Има потенциал големият “Черен лебед” (бел.ред. – игра на думи, метафора за невъзможността да промениш ситуацията, така се казва и нашумелият напоследък американски трилър) да бъде отклонен заради кризата в Гърция и избирането на ново правителство. И това ще стане, ако немските банки, кредиторите на Гърция и политиците от ЕС откажат да удовлетворят законните искания на гръцкото правителство.

Гърците трябва да преразгледат суровите условия, които бяха поставени пред страната им заради решаването на техните суверенни дългови проблеми. Днешното споразумение, в този му вид, в който съществува, е непоносимо за гърците и не може да се изпълни. Но ако немците и другите гръцки кредитори не постигнат съгласие за промяна, може да станете свидетел на съюза между гърците и руснаците.

БРИКС сега има банка по тертип на МВФ, и беше финансирана със 100 млрд. долара. Путин разбира добре, че има възможност да отърве гърците от ЕС и НАТО. Банката на БРИКС се намесва и може да им помогне да решат проблемите с обслужването на дълга. Това може да стане началото на края на Европейския съюз и НАТО.

Вие, Ерик, трябва да запомните, че Италия, Испания и Португалия ще следят много внимателно развитието на ситуацията с Гърция. Тези страни, както и преди, се сблъскват със същите заплахи, които удариха и Гърция. И разбира се, ирландците пострадаха сериозно в рамките на режима на икономии, който им бе наложен.

Ако тези държави видят, че ЕС не възнамерява да смекчи трудностите, породени от програмите за сурови икономии, те ще се обърнат към Русия, Китай и Индия – страните от БРИКС. И тогава ще настъпи пълният разпад на ЕС. Защото това е система, където банките налагат дългове на държавите, а после ги препращат към МВФ за въвеждане на сурови мерки.

Когато клиентите на банката купуват прайм-активите на тези държави, плащат за тях грошове в долари. Ето така се случва грабежът. Точно това се случи и с Гърция. Същото стана и в Ирландия. Така че ако тези европейски държави разберат, че всички тях буквално ги ограбват, после ще приемат предложението на Путин и ще се обърнат към руснаците и китайците. А БРИКС лесно може да помогне на гърците.

Тогава тези държави ще се откажат от Германия, Вашингтон и МВФ, които им стовариха всички тези проблеми, а също така ограбиха държавите им. И това предпоставя потенциала за окончателната катастрофа, ако Западът продължи да се държи толкова глупаво и прекалено високомерно. Това ще означава разпад на Европейския съюз и НАТО.

Ерик Кинг: – Д-р Робъртс, това, което става днес, ще има далечни последици и засяга не само Гърция. Вие говорите за агресивния шахматен ход на Путин и мащабното завладяване на Европа от руснаци и китайци – през задния двор, първо Гърция, а после в крайна сметка Испания, Италия, Португалия и възможно и Ирландия. Вие говорихте за пълното унищожаване на ЕС и на еврото…

Д-р Робъртс: – Точно така.

Виждате ли, Ерик, ЕС казва на гърците, че ръководството на Съюза няма да промени условията и ако гърците не са съгласни, може чисто и просто гръцкото правителство да бъде изгонено от ЕС и еврозоната.

Е, ако наистина са толкова глупави, то Русия и Китай ще заемат празнината. Ако това се случи, да, наистина, китайците и руснаците може да разрушат НАТО./infobalkani