Посланието на един ранен украински войник към Порошенко (ВИДЕО)

Посланието на един ранен украински войник към Порошенко (ВИДЕО)

Публикувано от:

В плен при опълченците се озова тежко раненият украински войник Василий Юрийовыч Белень. Опълчението оказва първа медицинска помощ, след което настанява войника в болница. Тъй като от няколко месеца Донбас се намира в икономическа блокада, наложена от президента Порошенко, а хуманитарната криза се влошава с всеки изминал ден, поради което липсват медикаменти и всичко необходимо за едно пълноценно лечение, се налага Вася да бъде изпратен на родителите му. Батальон Призрак изпраща раненият украински войник на родителите му, за да може да се лекува и възстановява.

В интервю на LifeNews младият мъж казва, че ръководството го е принудило да воюва. В случай на неизпълнение на заповед, командирът е заплашил да убие семейството му. Дали Вася е „осъзнал“ истината от страх или от реално прозрение? В такава ситуация трудно може да се разбере, още повече предвид страницата му в руската социална мрежа Вконтакте https://vk.com/id134891847.

От един прочит на профила става ясно, че 21-годишният войник е голям почитател на украинския националист Степан Бандера. Има снимки, на които се вижда, че е взимал участие във военно-подготвителните лагери на националистите. Той е един от многото млади украински момчета, зомбирани от неонацистките идеи на техния „национален герой“, изпратени да наказват рускоезичното население в Донбас, заради проруското им съзнание и заради това, че имат убеждения различни от тези на западните украинци…

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=yXlKEufSX1o[/embedyt]

Василий преди войната:

украински войник