Посетители превзеха щанда на водка Столичная на Винария 2017

 

Хиляди посетители превзеха щанда на известната руска водка Столичная  на „Винария 2017“ в 11-а палата на Международен панаир Пловдив.16996796_1313468222024966_565466541_n

Една водка с впечатляваща мекота и чистота, която превъзхожда всички други, когато се сервира направо от руската традиция. Усмихнати момичета в руски носии каниха посетителите да дегустират висококачествената руска водка, предложена с черен хайвер, селедка, кисели краставички. 213

Въпреки, че много са се опитвали да имитират руската водка посредством производствени технологии, те никога не са успявали напълно.

Хармонията на аромат и вкус на Столичная  й помага да спечели множество международни медали. За успешен дебют на Винария 2017 в Пловдив бе присъдена поредната й награда.

Столичная водка се отличава с деликатен аромат и пълна липса на чужд вкус, което я прави подходяща и за коктейли, отбеляза Филип Стоичков, представител на руската водка в България. 123

Рецептата на Столичная водка е разработена през 1938 г. от Виктор Свиридов, а първата бутилка Столичная водка излиза на пазара през 1941 г. в обсадения Ленинград.

Има три ключови елемента, които отличават Столичная от имитаторите. Първо, Столичная се дестилира от зимна пшеница, която е най-вкусната пшеница, а не от царевица или друг вид зърно. Второ, буквално всички местни производители използват преработена вода, за да намалят градусите на продукта до приемливите му стойности, докато Столичная използва най-чистата, най-меката ледникова вода. И последно, Столичная е внимателно филтрирана, както през кварц, така и през активен въглен, а след това отново през кварц.

За производството й се използват само висококачествени продукти. Мекият и кадифен вкус на Столичная, благодарение на който тя придобива световна известност, е резултат от използването на традиционната технология със задължителна мулти-филтрация през чист кварцов пясък и дървени въглища от бреза.