Порошенко обеща да накаже опълченците за сваления Ил-76

Президентът на Украйна Петро Порошенко събра шефовете на ведомства и служби от сферата на отбраната и сигурността, след като проруски опълченци свалиха военнотранспортен самолет в Източна Украйна, при което загинаха 49 души, предаде Ройтерс.

„Всички замесени в циничните актове на тероризъм в такива размери трябва да бъдат наказани. Украйна се нуждае от мир. Терористите ще получат адекватен отговор“, подчерта Порошенко в изявление, разпространено от неговата пресслужба.

По-рано президентът на Украйна обяви 15 юни за ден на траур за загиналите в резултат на катастрофата на летището в Луганск.
Преди днешния инцидент украинското здравно министерство е заявило, че най-малко 270 души са загинали в сблъсъци между правителствените сили и народното опълчение на Донбас.

Напомняме, че опълченците от Луганск са свалили самолет в нощта на 13 срещу 14 юни по време на кацане на летището в Луганск. Самолетът Ил-76 е транспортирал военнослужещи, машини, оборудване и храна, но не са посочени други подробности.