Порошенко се развика на протестиращите в Бориспол

Порошенко се развика на протестиращите в Бориспол

Публикувано от:

Украинският президент Петро Порошенко се срещна с уволнените служители от летище „Бориспол”, които днес се събраха пред бившото си работно място на протест, предаде „Звезда”.

Порошенко се опита да обясни на събралите се хора, какви точно са причините за масовите съкращения, но така и не се стигна до нормален диалог. Обръщението си към протестиращите Петро Порошенко започна с фразата: „Какво врещите там?”. С тези си думи, украинският президент автоматично настрои тълпата срещу себе си.

Със същия повишен тон той продължи: „Има позиция за икономии на държавните средства. Янукович струваше на държавата 1,5 млрд. гривни на месец. Сега за президента се отделят 800 млн.гривни – ние съкратихме тези разходи със 700 млн. гривни! Администрацията на президента е съкратена на 40%. Никакви средства няма да се отделят от бюджета днес, когато върви война.. никой никого няма да издържа! За сметка на Държавното управление в настоящо време се финансира войната. Ето защо се правят съкращения, при пълно съответствие на закона”.

Срещата между президента и народа завърши на ”позитивна нота”: „Не ми повишавайте тон, иначе сега бързо ще ви отстранят”, заплаши Порошенко един от активните протестиращи, който се опита да отговори на президента.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=KdJBbAQpVZQ[/embedyt]