Порошенко призова целия свят да се обедини срещу Русия

Поздравявайки гражданите по случай 70-тата годишнина от края на Втората световна война, украинският президент Петро Порошенко призова целия свят да се обедини в „единен фронт“ срещу Русия, която, според украинските власти, е започнала необявена „хибридна“ война срещу Киев, съобщиха от администрацията на президента на Украйна в сряда, предаде РИА Новости.

„Кървавите уроци от Втората световна война не трябва да са напразни. Да бъде спрян агресора е възможно само с обединени усилия, както е било преди 70 години… Именно затова днес, отбелязвайки 70-тата годишнина от края на Втората световна война и отдавайки почит на десетките милиони загинали, ние се обръщаме към всички народи от свободния свят с призив решително да се обединим в единен фронт срещу руския агресор, който започна необявена „хибридна“ война срещу суверенна Украйна“, заяви Порошенко.

Украинският лидер отбелязал още, че „демократичният свят трябва да положи максимални усилия за възстановяването на разрушената система на международния ред и връщането на доверието към международното право“.