Порошенко призова украинците да стискат зъби

Украинският президент Петро Порошенко призова украинските граждани да стиснат зъби, да продължат напред и да вярват в Украйна. Това той заяви в интервю за украинското издание „Вести“, предаде телевизия „Звезда“.

„Разполагам с всичко необходимо, за да победя във войната на Изток“, каза Порошенко.

По думите на украинския лидер, той разполага с необходимата подкрепа от страна на украинските граждани, за да победи във войната в югоизточната част на страната. Той отбеляза също, че Украйна е променена и няма алтернативи в търсенето на компромиси, затова украинците ще трябва да се приспособят и да се научат да живеят в „новата Украйна“.

„Ние трябва да се научим да живеем в новата Украйна, трябва да се научим да не се разочароваме. Някои ще създават атмосфера специално заради това, всичко да бъде изгубено, и такива хора вече създават групи в социалните мрежи“, добави украинският президент.

Порошенко призовава жителите на страната да се изправят рамо до рамо срещу тези, които пречат на Украйна, „дискредитират украинския народ и правителство“.

„Ние трябва да стиснем зъби и да продължим напред, както пее Слава Вакарчук, да вървим към победата, да вярваме в Украйна, да я обичаме, пред нас има още много работа. Пред нас всички, заедно“, каза още Порошенко.