Порошенко награди украинския национален отбор по футбол с огнестрелно оръжие

Украинският президент Петро Порошенко е наградил деветима футболисти от националния отбор на Украйна, треньора им Михайло Фоменко и ръководителя на Федерацията по футбол в страната Андрий Павелко с необичаен подарък – огнестрелни оръжия, съобщава сайтът Ukranews.com, цитиран от „Лента.ру“.

Наградите са били връчени след ходатайство на Федерацията по футбол във връзка с участието на украинския национален отбор в Европейското първенство по футбол 2016.

С оръжие са се сдобили футболистите от киевския „Динамо“ Олег Гусев, Йевхен Хачериди и Андрий Ярмоленко, от донецкия „Шахтьор“ – Андрий Пятов и Вячеслав Шевчук, от днепропетровския „Днепър“ – Руслан Ротан и Артьом Федецкий, както и футболистите от националния отбор Евгений Селезньов и Анатолий Тимошчук.

Според информация на украинския новинарски сайт, президентът Петро Порошенко е подписал съответния указ на 21 ноември 2015 г., но документът не е бил публикуван.

Порталът отбелязва, че след срещата между Порошенко и играчите от националния отбор по футбол, която се е провела на 22 ноември, е било съобщено, че на треньора и футболистите са били връчени „подаръци“.