Порошенко бе призован да възстанови икономическите отношения с РФ

Повече от 100 сътрудници на най-големия в Запорожка област агрохолдинг  „Степной“ призоваха президента на страната Петро Порошенко да възстанови икономическите отношения с Русия. За това съобщи във вторник RT.

„Губейки заради прекъсването на търговските отношения с Русия основния за нас пазар за износ Русия, правителството не можа да постигне увеличаването на квотите за износ на нашата продукция в Европа“, цитира думите на ръководителя на управлението на предприятието Анатолий Волков портал „Новости Запорожья“.

По думите му, ситуацията „води до стагнация и намаляване на производствените мощности“, както и до намаляване на износа. Освен това представлява заплаха за  „бъдещето на селскостопанската и животновъдната индустрия в Украйна като цяло“.

В колективното изявление се отбелязва, че прехвърлянето на обработваема земя към южната част на страната за такива култури, като рапица, слънчоглед и соя „все повече приближава Украйна към статута на суровинен придатък на Европа“.

По-рано депутати на Украйна Николай Скорик, Яков Безбах, Владимир Литвин и Антон Киссе който е и  председател на Асоциацията на българите в Украйна също се изказаха за необходимостта от възстановяване на търговските и икономически връзки с Русия.