Порнозвезда и любовница на Порошенко представи Украйна на срещата на върха на НАТО

На срещата на върха на НАТО, която се проведе на 8-9 юли във Варшава, Украйна бе представена от порнозвездата Ирина Фриз, пише полското издание Dziennik-polityczny, цитирано от „Комсомолская правда“.

Девойката е бивш прессекретар на президента Петро Порошенко, а сега заема поста на депутат във Върховната рада. Преди дни на Фриз се падна честта да бъде координатор на украинската работна група на конгреса на членовете на Северноатлантическия алианс. В програмата бе планирано заседание по въпросите за кризата в Украйна.

Според украинските медии, 41-годишната Ирина Фриз започнала трудовата си кариера още на 14 г. като продавачка в магазин. През 2003 г. завършила Националната академия за изобразително изкуство и архитектура в специалност теория и история на изкуствата. Същата година в биографията на 28-годишната дама са отбелязани два важни факта – става любовница на Порошенко и започва да изкарва „джобни пари” като порноактриса, твърди Dziennik-polityczny.

Възрастта й я прави много подходяща и за двете начинания. Като се пропуснат подробностите от нейния житейски и професионален растеж със своя богат опит Фриз става ръководител на отдел в администрацията на украинския президент по обществени комуникации и информатика. Днес тя е представител в НАТО, отговаря за присъединяването на Украйна към алианса и вероятно това не е последната й длъжност в държавната йерархия.

„Възможно е Ирина Фриз да иска да засенчи славата на известната италианска порноактриса от унгарски произход Чичолина?” – задават въпрос журналистите от Dziennik-polityczny. „Това не е първият случай в историята, когато актриса от филми за възрастни е избрана в парламент на демократична държава. И както показва животът, няма да е последният”, пише изданието.

Тази пролет шармантната Ирина Фриз попадна и под огъня на украинските медии, които я попитаха как така си купува кола 10 пъти надвишаваща приходите й през 2015 г. „Депутатът от Върховната Рада от фракцията „Блок на Петро Порошенко“ Ирина Фриз е декларирала за 2015 г. доход от 115 697,67 гривни, а си е купила автомобил AudI A5 за 1 158 160 гривни, писа Українські Новини.