Пореден протест в София срещу базите на НАТО (видео)

Пореден протест в София срещу базите на НАТО (видео)

Публикувано от:

За 12 поредна седмица в София се проведе протест срещу американските бази в България и за излизане на страната от НАТО. Организатор на протеста е Гражданска инициатива “България – зона на мира”. След като демонстрантите се събраха през Президентството, традиционното митинг-шествие потегли по своя път със скандиране “НАТО – вън”.

Протестиращите се спряха пред руската църква в София – “Свети Николай Чудотворец” и се помолиха за мир.

Те бяха единодушни – България и Русия ще бъдат винаги заедно и на никого няма да позволим от нашата територия да се изстрелват ракети срещу нашите братя по кръв и по дух. Шествието завърши традиционно пред паметника на Цар Освободител и пред статуята на руския император Александър II протестиращите за пореден път поискаха България да напусне НАТО.

Протестите се провеждат всяка неделя включително до 9 май, когато ще се проведе празнично шествие по случай 70-годишнината от победата над фашизма. Шествието ще продължи до паметника на Съветската армия, където ще бъдат положени цветя.

протест в София срещу базите на НАТОпротест в София срещу базите на НАТОпротест в София срещу базите на НАТОпротест в София срещу базите на НАТОпротест в София срещу базите на НАТОпротест в София срещу базите на НАТОDSC_0839DSC_0856DSC_0878DSC_0909протест в София срещу базите на НАТОDSC_0911 DSC_0912DSC_0920Рангел Бараков

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=jSQTnMApTlQ[/embedyt]

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=q-jVWtltPu8[/embedyt]