Пол Крейг Робъртс: Германия и Франция осъзнаха, че Вашингтон е полудял

Пол Крейг Робъртс: Германия и Франция осъзнаха, че Вашингтон е полудял

Публикувано от:

Германия и Франция осъзнаха, че САЩ са задействали махалото на ядрената война и в момента полагат всички усилия, за да го спрат. Това написа в личния си блог американският икономист, политически и икономически експерт Пол Крейг Робъртс, пише ukraina.ru.

Според него, „американският телевизионен канал CNN използва за сюжетите и репортажите си пропагандна система, заимствана от Третия райх, представяйки Русия като източник на агресивна военна заплаха”. Така например, на 13 март CNN излъчи репортаж, отразяващ пускове на ракети и стрелба от други оръжия.

„В коментарите към видеото се говореше за необходимостта от приемане на съответни мерки срещу „руската заплаха”. Това предаване по CNN, което води Волф Блитцер е част от организирана пропагандистка кампания, целта на която е да подготви американците към конфликта с Русия. Така наречените ”средства за масова информация” бяха преобразувани във министерство на пропагандата”, смята Робъртс.

Той добави, че ”аналогична пропаганда се разпространява и във Великобритания, където министърът на отбраната Майкъл Фалон заяви, че Русия  е „реална и фактическа заплаха” за Европа”. В момента американските войски и танкове по спешност прииждат в Балтийските страни под предлог, че Русия възнамерява да нападне съседните страни, пише още американският колумнист.

„Пропагандата на Вашингтон в медиите е най-безотговорното действие в цялата история на човечеството. Рейган и Горбачов успяха в отстраняването на заплахата от ядрена война, а ненормалните неоконсерватори и контролираните от тях медии я върнаха обратно”, подчертава експертът.

Както отбелязва Робъртс, Путин прекрасно осъзнава цялата сериозност на ситуацията и полага всички усилия, за да намали напрежението, но с действията си, Вашингтон прави всичко това невъзможно.

„Вашингтон смята, че Владимир Путин трябва да върне Крим и военно-морската база на Черноморския флот, да спре да подкрепя рускоезичното население в Югоизточна Украйна и да се смири с военните бази на НАТО в Украйна”. Подобни искания от страна на Вашингтон са неприемливи за Русия, смята политологът. Също така Робъртс споменава, че „в своето пропагандистко шоу CNN дори не съобщи, че немското разузнаване оспорва заявленията на Вашингтон по отношение на Русия, и че правителството на Франция и Германия най-накрая са осъзнали, че САЩ са напълно откачили, поради което отчаяно се опитват да спрат махалото на войната, задействано от Белия дом”.