Поканиха Марин Льо Пен на честването на Деня на ВМФ в Крим

Председателят на комисията по отбрана към Държавната дума на РФ Владимир Комоедов изпрати на лидера на френската политическа партия „Национален фронт“ Марин Льо Пен покана за отбелязването на Деня на Военноморския флот (ВМФ) на Русия, съобщи RT.

„За да знае и Франция, че в Русия има Крим, както и Севастопол. А по-смела френска жена на хоризонта, освен Льо Пен, няма“, каза Комоедов.

„На този ден (31 юли) в Севастопол пристигат гости от всички краища на света. Атмосферата на празника прониква дълбоко в душата на всеки човек“, пише депутатът в писмото си до Льо Пен, предаде ТАСС. „Това е незабравим ден в живота на всеки, който е посетил града-герой Севастопол в Деня на ВМФ“, допълва той.

Комоедов кани Марин Льо Пен да посети Севастопол в периода от 29 юли до 2 август и обещава, че тя „ще запомни завинаги“ това пътуване.

В писмото си Комоедов отбелязва, че „през последните две години в Европа обичат да обсъждат темата за Крим и произтичащата от нея санкционна дейност. Създава се впечатлението, че голяма част от европейските политици участват в световното шоу „Кой по-силно ще ухапе Русия“. На този фон, по думите на депутата, „яркото изказване на Льо Пен за готовността да признае законността на присъединяването на Крим с Русия“ още веднъж подчертава „независимостта и принципиалността на политика с голяма буква“.

„Днес, когато в света отново нараства напрежението, когато в изгода на интересите на едни страни лесно се принасят в жертва интересите на други, когато цената на парите е по-висока от тази на хората, ние, отговорните политици, трябва да укрепваме доверието и да развиваме човешките отношения. Взаимното разбирателство и уважение са ключът към просперитета и прогреса“, пише още Комоедов.