Покана

На 14 и 15 октомври т.г. /събота и неделя/ от 9:30 ч. в киносалона на ул. „Позитано“ №20, ще се проведе XVIII фестивал на патриотичната и антифашистката песен „Сребърните чучулиги” и XV фестивал на фронтовата песен „Альоша”. Фестивалите са с дългогодишна традиция и през изминалите години в тях участваха повече от 10 000 изпълнители – хорови състави, певчески групи, индивидуални изпълнители от всички краища на България.

Тази година фестивалите са посветени на:

-140 г. от началотo на Руско-турската освободителна война (1877-1878г.)

-По пътя към Победата. От историческите битки към историческата Победа на 9 май 1945 г.

В двата фестивала ще се представят 980 участници от София, Пловдив, Добрич, Монтана, Враца, Плевен, Горна Оряховица, Стрелча, Ракитово, Велинград, Ямбол, Бургас, Черноморец, Сливен, Перник, Шумен, Червен бряг, Своге, Елин Пелин, Кнежа и др.

В продължение на два дни авторитетно жури ще оценява изпълнителите, а най-изявените от тях през ноември ще вземат участие в галаконцерт на лауреатите.

Организаторите на двата фестивала: Българският антифашистки съюз, Фондация „Устойчиво развитие за България”, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Национално Движение Русофили, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски“, Синдикатът на българските учители, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Руският културно-информационен център и МКДЦ „Дом на Москва в София“ с подкрепата на ПГ „БСП за България“ канят всички приятели на песента да посетят това музикално събитие. Нека заедно да се порадваме и да подкрепим изявите на самородните талантливи български певци, да се насладим на съхраненото ни духовно богатство.

Откриването е на 14 октомври 2017 г. от 9:30 ч.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ

error: Съдържанието ни е авторско!