Повишен интерес на руски туристи към България

 България остава сред европейските направления лидери в морската почивка, търсени от руските туристи по време на кампаниите за ранните резервации при туроператорите. Това отчитат от Министерството на туризма, предаде economy.bg

За увеличение на интереса към страната ни свидетелства и статистиката на запитванията на руснаците в общите и специализираните търсачки. Така например запитванията за пътувания към България, направени през януари т.г. в търсачката „Слетать.ру“, бележат увеличение със 180,4% в сравнение с декември 2016. Това е най-високият показател за месечно увеличение на обема от запитвания по страните, участващи в интернет статистиката на „Слетать.ру“. По данни на търсачката „Яндекс“ през месец януари 2017, България показва увеличение на запитванията на ползвателите на със 130,7% в сравнение с декември 2016 и влиза в Топ 3 страни с най-висока динамика на увеличение на запитванията при търсене на турове от страна на руските клиенти.

България се представя на изложението MITT 2017 в Русия с национален щанд от 356.5 кв.м. Освен Министерството на туризма на него присъстват 28 съизложители, сред които четири от морските ни общини – Варна, Приморско, Несебър и Созопол, и компании.

Водещият слоган за дестинацията през 2017 г. е „България – открий и сподели”. Основните акценти в представянето на страната ни са определени съгласно търсените продукти: културен туризъм, балнео-, СПА и уелнес. България се промотира като целогодишна туристическа дестинация с древна култура, богата на исторически и архитектурни паметници, минерални източници, красива и съхранена природа и вкусна храна, като основната цел е да бъдат привлечени по-голям брой руски туристи.