Плюшченко води “Кралете на леда” в България

Плюшченко води “Кралете на леда” в България

Публикувано от:

Евгени Плюшченко е най-големият майстор в света на фигурното пързаляне и вече се надпреварва само и единствено със себе си. Подобрил е всички рекорди, извоювал е четири олимпийски отличия в една от най-трудните зимни дисциплини и е на път да стане единственият спортист с медал от пет състезания от този клас с участието си в Пьончан (Южна Корея) през 2018 г.

След травма и кратко оттегляне от леда той отново е на върха.

“Защо искам да продължа ли? Просто искам да направя нещо наистина невероятно. Нещо, което е невъзможно да бъде повторено. Никой фигурист не е участвал на пет Олимпиади. А аз мисля дори за медал”, заяви Плюшченко.

По пътя си руският фигурист е решил да отдаде заслуженото и на българските фенове на това изкуство. За целта той ще събере световния елит за една специална и приказна вечер в столичната “Арена Армеец”, предаде dnes.bg.

На 23-ти април на леда ще излязат кралете на фигурното пързаляне от Русия, Франция, Чехия, Япония.

Концепцията е по-различна от тази на Парада на руските шампиони по акробатика на лед, който ще се проведе по-рано през годината в София. В “Кралете на леда” през април няма да има българско участие, но до момента участие са потвърдили пет от най-големите и актуални имена във фигурното пързаляне, като предстои да бъдат добавени още цели седем.

Западната школа ще има своя атрактивен представител в шоуто, разбивача на женски сърца, Браян Жобер (Франция). Най-великият френски фигурист за всички времена е носител на шест медала от Световно първенство, десет отличия в Европейския шампионат и е четирикратен финалист на Олимпийски игри.

Музикалният съпровод също няма да е случаен. Виртуозният музикант и носител на награда “Еми”, принцът на цигулката Едвин Мартон ще свири на живо, редом до фигуристите.

Самият Плюшченко обещава в следващите 2 месеца да обяви и целия състав за шоуто.

Първите 1000 билета са на промоционални цени от 38 до 98 лева. ВИП билетите на леда са на цена 118 лева.