Пламен Константинов поема Русия?

Пламен Константинов поема Русия?

Публикувано от:

Пламен Константинов е гласен за селекционер на руския национален отбор по волейбол на мястото на Владимир Алекно, твърди руското списание “Лайф”. Наставникът на Сборная е изпаднал в немилост след загубения мач за 3-ото място със САЩ на олимпийските игри след тайбрек, и липсата на медали. Той ще бъде изритан официално през ноември, а дотогава ще се търси негов заместник.

Засега кандидатите са малцина, а най-вероятен заместник се очертава Пламен Константинов, който в момента води “Локомотив” (Новосибирск), допълва “Лайф”. Андрей Воронков, който смени Алекно след Лондон 2012, също дойде от този клуб, а генералният директор на “Локомотив” Роман Станиславов е и генерален мениджър на отбора на Русия.

Константинов говори прекрасно руски и има само един недостатък – има договор с националния отбор в родината си, уточнява “Лайф”. Като основен съперник на Гибона се смята Борис Гребенников, който обаче още няма успехи на клубно ниво.

На практика обаче в България срещу Константинов има брожения още от провала в олимпийската квалификация през януари, а напоследък критиките срещу него – организирани или не, се засилиха.
Възможно е ако Гибона получи добра оферта, да предпочете руския вариант като по-добър. Въпросът е в личните условия, които ще му бъдат гарантирани.