Пияни бойци от „Десен сектор” взривяват всичко наред

Украинските военни в Донбас не „скучаят”, докато трае обявеното примирие. В интернет се появи видео, на което се вижда как бойци от „Десен сектор” взривяват водни кули на територия, намираща се под техен контрол, съобщава телевизия „Звезда”. Взривяват ги просто така, заради развлечението.

Мъжете във военни униформи във видеото заявяват, че кулите символизират ДНР и ЛНР, които те толкова силно ненавиждат.

По-рано „Десен сектор” нападна протестиращи жители на Константиновка, по улиците се чуваше стрелба от автомати. Хората в града излязоха на протест след като пияни военни прегазиха жена и две деца, в резултат на което седемгодишно момиченце загина на място.

Припомняме, че „Десен сектор” е обединение на украинските радикални националистически организации. Движението обединява екстремистките групировки, приели участие в един от първите протести на Евромайдана през ноември 2013 г. Основната политическа цел на движението е създаването на национална украинска държава и национална революция.

В началото на 2015 г. руското министерство на правосъдието обяви “Десен сектор” за незаконна организация, а Върховният съд на Русия призна групировката за екстремистка и забрани дейността й на територията на страната.

 

http://www.youtube.com/watch?v=X67QGARC980