Писмо в бутилка доплува от Сочи

Писмо в бутилка доплува от Сочи край брега на бургаското село Варвара. Там, сред пясъка и водораслите, го намира синът на семейство Мая и Антон Киреви – Васко. 14-годишното момче не вярва на очите си – в бутилката от сок има сгънат лист хартия. Мама и татко също са развълнувани и започват да разчитат написаното. „Дойдохме в Сочи като истински патриоти, за да пожелаем на нашите спортисти да завоюват много златни медали и световни рекорди. Нека който намери тази бутилка, се свърже с нас и, ако има възможност, заедно да се насладим на олимпийската магия.“ Следва телефонен номер и подпис: Дарья Шасцкая и Илья Борисов от град Ярославл.

„Свързахме се през януари с тях по телефона, а сега поддържаме всеки ден скайп връзка“, разказва бургазлията Антон.

Бургаското семейство дори влиза с находката си в новините на местния телевизионен канал в Ярославл. Дарья работи като компютърен дизайнер, а Илья е инженер в дървообработваща фирма. Сега двамата се готвят за пътешествие през лятото до България, за да се видят със семейството, намерило тяхната романтична бутилка.

Писмото е пътувало близо половин година и, за да стигне до българския бряг, е изминало 1300 км. Всъщност бутилката е избрала най-дългия път, пътувала е по крайбрежието, а не директно през морето, казва още Антон. Когато той и Мая я намират, хартията била влажна, дори на места текстът се губи.

Българите ще стискат палци за нашите спортисти и за любимците на руските си приятели пред телевизора. Те обмислят дали да пуснат и своя бутилка в морето. Интересно им е къде би отишла тя и в чии ръце би попаднала. Има добри хора по света, важното е да се открият, завършва разказа си Антон пред „Черноморски фар“..