Писателка от Пловдив с две литературни награди от руски конкурси

С две лауреатски звания се завърна от Москва писателката Магдалена Манчева, съобщи kulturni-novini.info. Тя живее и твори в Пловдив. Има издадени девет художествени книги. Напоследък нейни разкази се публикуват и в руски издания, тъй като авторката освен на родния си език, пише и на руски.

Тази година тя стана победител в ХV Международен Пушкински конкурс, организиран от Правителството на Москва и вестник „Российская газета”.

Авторката е била единствен представител на България и в престижния Тютчевски конкурс, организатори на който са Съюзът на руските писатели, Литературният институт „М. Горки” и Литературно-историческият музей „Овстуг”, който се намира в родното място на руския писател и дипломат Фьодор Тютчев.

На вниманието на оценяващата комисия, съставена от известни руски писатели и професионални литератори са били представени около 500 есета, оригинални статии на философски теми и стихотворения от различни региони на Русия, а така също и от автори, пишещи на руски език от Италия, Австрия, Китай и др. В категорията „философско есе” са били дадени две първи награди, едната от които е за авторката от България Магдалена Манчева.