Песков: Русия ще продължи ударите срещу терористите в Сирия дори след влизането в сила на примирието

Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия ще продължат да нанасят удари срещу терористите в Сирия дори и след влизането в сила на примирието. Твърденията на обществени организации за предполагаеми атаки на руски военни срещу граждански обекти не са подкрепени с никаква достоверна информация. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Известно е, че дори след влизането в сила на примирието настъпателните действия срещу терористичните организации в Сирия няма да бъдат прекратени, това не се планира“, заяви той. „Това е едно от условията в съгласуваната от президентите на РФ и САЩ инициатива“, припомни Песков.

„ВКС на РФ ще продължат операцията си в Сирия в подкрепа на въоръжените сили на тази страна. Тя е насочена срещу ИД и другите терористични организации, определени за такива в съответния списък на Съвета за сигурност на ООН“, отбеляза прессекретарят на Путин.

Песков се отнесе скептично към информацията, разпространявана от организации като „Обсерватория за правата на човека в Сирия“, според която ВКС на РФ е нанесла масирани удари срещу граждански обекти в Сирия. „Знаем, че тази „Обсерватория“ вече многократно предоставя информация, която, за съжаление, не беше потвърдена и подкрепена с каквито и да било факти, да не говорим за достоверни данни – поне някакви“, отбеляза представителят на Кремъл.