Песков: Не трябва да се свързва операцията на РФ в Сирия с катастрофата на А321

Военната операция на Русия в Сирия и катастрофата на А321 в Египет са различни въпроси, които не следва да бъдат свързвани. Спекулациите по темата са изключително много, заяви във вторник прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Обсъждайки катастрофата на А321 и конфликта в Сирия, Песков отбеляза, че разсъжденията в този случай не са уместни. „Хипотетичните разсъждения по този повод са абсолютно неуместни. Това са напълно различни неща, напълно различни въпроси и не трябва да се свързват“, каза той.

„И за едното, и за другото се спекулира изключително много. Ние неведнъж призовахме, че когато се провежда следствие, всеки може да спекулира, колкото иска. Но това не означава, че това има някакво отношение към реалното положение на нещата. Веднага, след като следствието разполага с информация, тя ще бъде предоставена на обществеността“, заяви Песков, като отбеляза, че към момента не е ясно, кога информацията за катастрофата на руския самолет в Египет ще бъде представена публично от страна на Русия.

„Засега не мога да отговоря на въпроса ви, защото в момента не разполагаме с нова информация“, каза Песков, отговаряйки на въпрос, открити ли са следи от терористичен акт при катастрофата на руския самолет в Египет.