Песков: Москва ще изработи ответни мерки на санкциите на САЩ

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече разширяването на санкционния списък на САЩ продължение на противоречивата логика и неприятелската линия по отношение на Русия. По думите му, Москва ще анализира решението на американското ръководство и ще изработи ответни предложения, предаде РИА Новости.

„Всъщност това е продължение на противоречивата логика и неприятелска линия в отношението към Руската федерация. Всъщност, това е продължение на линията, която има разрушително въздействие върху двустранните отношения“, съобщи Песков пред журналисти в отговор на въпрос относно разширяването на списъка със санкции от страна на САЩ.

„Първо те ще бъдат анализирани, решенията, които са взети, след което по коментарите от анализа ще бъдат създадени и предложенията за възможните контрамерки. Отново, както е прието в такива случаи, се прилага принципа на реципрочността“, добави прессекретарят на руския държавен глава.

„Тук, естествено, може да се изрази само съжаление във връзка с това, че въпреки здравия разум, въпреки потребността от взаимодействие, увеличаване на сътрудничеството и т.н., за съжаление, Вашингтон избира точно такава линия, силно контрастираща с потребностите на времето”, заяви Песков.

При това прессекретарят на руския президент не уточни срока за приемането на ответни мерки. „Това в момента не мога да кажа. Със сигурност, това ще бъде решение, което ще бъде прието и от правителството, и от държавния глава. Мога само да кажа, че при всички положения при подготовката на ответните мерки този принцип ще бъде приложен във всички случаи“, заяви Песков.