Песков: Всички, намиращи се на борда на сваления в Сирия руски вертолет, са загинали

Намиращите се на борда на сваления в Сирия руски вертолет Ми-8 военни, по данни на Министерството на отбраната на Русия, са загинали. Това заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Той отбеляза, че Ми-8, осъществяващ хуманитарна мисия в сирийската провинция Идлиб, е бил свален в резултат на обстрел от земята. „Тези, които са били във вертолета, доколкото ни е известно от информацията, постъпила от министерството на отбраната, са загинали. Загинали са геройски, защото са се опитали да отклонят машината с цел да сведат до минимум жертвите на земята“, каза говорителят на руския президент.

„В Кремъл изразяваме съболезнованията си към близките на загиналите военни“, добави той.

Руски вертолет Ми-8 бе свален в понеделник в резултат на обстрел от земята в сирийската провинция Идлиб, съобщиха по-рано от руското министерство на отбраната.

„На първи август в провинция Идлиб в резултат на обстрел от земята бе свален руски военно-транспортен вертолет Ми-8, връщащ се в авиобазата Хмеймим след доставяне на хуманитарна помощ в град Алепо. На борда на хеликоптера са се намирали трима членове на екипажа и двама офицери от руския Център за примирие на враждуващите страни в Сирия“, се казва в съобщението на министерството.