Песков: Американските чиновници се извиниха на Путин преди публикуването на „Панамските документи“

Американските чиновници се извиниха на Путин преди публикуването на „Панамските документи“, каза пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Това се случи преди това, преди „Панамските документи“, поясни той, като не уточни кои именно чиновници са се извинили на руския президент.

„Тъй като самият държавен глава не назова имената на тези, които са го направили, то аз не считам, че имам правото да го правя“, отбеляза той. Представителят на Кремъл отказа да даде допълнителни пояснения и за какво точно са се отнасяли извиненията.

Вчера по време на форума на ОНФ руският президент Владимир Путин заяви, че западните чиновници „понякога си позволяват да нагрубяват публично“. „За това ни се извиниха някои служители на администрацията, но не защото ги хвана срам, а защото са по-умни от тези, които са направили това“, каза Путин.

По думите на руския лидер, „когато официалните лица в Държавния департамент или администрацията на САЩ заявяват някакви грубости, то това означава, че те се представят като заинтересована страна“, което е лошо за САЩ от гледна точка на постигането на крайния резултат. „А за нас е добре, защото ние разбираме кой е поръчителят“, каза президентът.