Патрушев: В света се разгръща кампания за сдържане на Русия

На световната политическа арена се разгръща кампания за сдържане и санкционен натиск по отношение на Русия с цел ограничаване на политическата и икономическата й активност, заяви в понеделник секретарят на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев, предаде РИА Новости.

„Международната обстановка има тенденция към усложняване. По отношение на Русия с цел ограничаване на политическата и икономическата й активност се разгръща кампания за сдържане и санкционен натиск. От страна на САЩ и партньорите им в НАТО се предприемат мерки за приближаване на военната им инфраструктура в непосредствена близост до руските граници“, каза Патрушев.

Той отбеляза, че в медиите едновременно се преувеличава темата за „руската военна заплаха“. В това активно се включват Полша и страните от Прибалтика, добави още секретарят на Съвета за сигурност на РФ.

„Русия е принудена да предприема ответни мерки както в политическата, така и в икономическата и военната сфери. Основа за реализирането на тези мерки е Стратегията за национална сигурност на РФ, утвърдена от президента на страната в края на 2015 г.“, заяви Патрушев.