Патриарх Кирил постави външната политика на Русия като пример за други държави

Патриарх Кирил постави външната политика на Русия като пример за други държави

Публикувано от:

Руския Патриарх Кирил даде висока оценка на Министерството на външните работи на Русия, за твърдостта си при спазването на принципите на международното право и морала, съобщи «Патриархия.ру».

„Днес малко  държавни глави могат да кажат за външната политика на страната си, че тя се основава на принципите на международното право и морала“, заяви руския Патриарх след речта на заместник-министъра на външните работи на Русия Григори Карасин, на откриването на XXII Международни Рождественски образователни четения в Москва. По думите на Патриарх Кирил, днес принципите, споменати по-горе, трябва да “бъдат отстоявани и насърчавани”.

„Бих искал да пожелая успех на министъра на външните работи Сергей Лавров, който представлява страната ни блестящо и достойно на международната политическа сцена, а също и на целия екип от Министерството на външните работи “, добави руския Патриарх.

XXII Международни Рождественски образователни четения се откриха в неделя с Божествена Литургия в храма на Христос Спасител в Москва. Литургията отслужиха Патриархът на Великата Антиохия и целия Изток Йоан Х и Патриархът на цяла Русия и Москва Кирил. В църковно-обществения форум, посветен на 700-тодишнина от раждането на Св. Сергий Радонежски, взимат участие 12 хиляди свещенослужители и миряни от всички региони на Русия..